'Είμαι Έλληνας και θέλω να πάω σπίτι''!!!!!'' I'm Greek and I want to go home''!!

I AM GREEK AND I WANT TO HOME,
είναι η γνωστή πρωτοβουλία του Άρη Καλογερόπουλου, μουσικοσυνθέτη που ασχολείται και με τη φωτογραφία και αφορά τα κλεμμένα ελληνικά αγάλματα που κοσμούν τα μουσεία του εξωτερικού.
Πρόσφατα διάβασα μια συνέντευξή του και αναφέρεται σ' αυτήν την έμπνευση  και πώς εξαπλώθηκε σε όλα τα κράτη με θερμή ανταπόκριση από παντού....
''Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει, δεν χρειάζονται χρήματα, ούτε κόμματα, ούτε οργανώσεις, ούτε τίποτε από όλα αυτά τα φαιδρά'', λέει ο ίδιος.


Προώθηση του υλικού παντού, είναι αυτό που ζητά, με όποιον τρόπο.
Η ιδέα ξεκίνησε όταν επισκέφθηκε το Βρετανικό Μουσείο και του έκανε τρομερή εντύπωση ότι δεν υπήρχε ούτε ένας χώρος βρετανικών εκθεμάτων από την όψη του κτιρίου μέχρι και το εσωτερικό.
Ελληνικά εκθέματα παντού.....και αναρωτιέται ακόμη κανείς αν θα μας τα επιστρέψουν ποτέ;;; Τι θα εκθέτουν τότε;;; Άδειες προσθήκες που θα εξηγούν ότι εδώ ήταν τα κλεμμένα αγάλματα;;;

Εκείνο που κράτησα από τη συνέντευξή του ήταν ότι χαρακτήρισε τα έργα τέχνης, τα ελληνικά, ως ύψιστη τέχνη που '' όμοιά τους δεν έχω ξαναδεί, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση ακόμη και με αυτά που εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μιλάμε για ύψιστη τέχνη, ό,τι καλύτερο υπάρχει εκεί έχει κλαπεί''!!!!!!!!!!
Στο Βρετανικό Μουσείο είπε ο κ.Καλογερόπουλος κατανοείς ότι έχει συντελεστεί ένα απίστευτο έγκλημα.


Έγκλημα κατά της ιστορίας μας, κατά της χώρας μας, έγκλημα κατά της δικαιοσύνης  και του σεβασμού στην ιστορική κληρονομιά  μας, έγκλημα όμως και κατά των ίδιων των αγαλμάτων που για να τα καθαρίσουν..............................έξυσαν τα ίδια τα μάρμαρα!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα ήθελα να είχα μπροστά μου εκείνη την αρχαιολόγο της οποίας το όνομα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή, Αγγλίδα βέβαια, που είχε πει ότι δεν πρέπει να μας επιστραφούν τα αρχαία μας μάρμαρα γιατί δεν τα φροντίζουμε όπως πρέπει και η διεθνής κοινότητα πρέπει να συμπεριφερθεί στην Ελλάδα όπως η δικαιοσύνη συμπεριφέρεται σε γονείς που κακοποιούν τα παιδιά τους!!!!!!!!!!!!!!!!!


''Πρέπει να γίνει κάτι, όχι μόνο για την αποκατάσταση της ιστορίας της Ελλάδας και για το παρελθόν της αλλά και για το μέλλον της'', είπε ο Άρης Καλογερόπουλος.
Ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε............και ας προωθούμε αυτό το υλικό σε τακτά διαστήματα εδώ στα μπλογκ μας όπως και όταν μπορούμε!

Ας αναλάβουμε πρωτοβουλίες ο καθένας ατομικά, γιατί η κρατική εξουσία................σ'αυτό το θέμα μας έχει βάλει στην................. αναμονή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.