Οι νέοι μπορούμε, αρκεί να κλείσουμε τ’ αυτιά μας…



Φλόγα ελπίδας στο σημερινό χάος που επικρατεί σ’ ολόκληρη τη χώρα αποτελεί η νεολαία ή τουλάχιστον ένα κομμάτι της που κλείνει τ’ αυτιά στις σειρήνες μερίδας ΜΜΕ και «διανοούμενων».
Θέλει και μπορεί να ξεφύγει από τα ιδεολογικά κλισέ που αποπροσανατολίζουν την κριτική σκέψη και φθείρουν το νου, αφού οδηγούν τον άνθρωπο στο να ερμηνεύει τα πάντα ιδεοληπτικά.
Η εποχή της ταμπέλας, όπως πολλοί σωστά θα ονόμαζαν τη σημερινή χρονική περίοδο του Ελληνισμού, αποτρέπει την ελεύθερη από ιδεολογήματα σκέψη να ανθίσει στη χώρα που γέννησε τη διαλεκτική συζήτηση, στα πλαίσια του «εν οίδα ότι ουδέν οίδα».
«Διανοούμενοι» και κάθε μορφής ξεπεσμένοι ρήτορες, έχοντας πάει στο άλλο άκρο, έχουν βαλθεί να εκμηδενίσουν την ελληνική συνείδηση στα μυαλά των νέων ανθρώπων, οδηγώντας την σταδιακά σε μια ανευθυνουπεύθυνη στάση και συμπεριφορά σε σχέση με την προώθηση μιας παγκόσμιας σκέψης και ενός παγκόσμιου τρόπου ζωής.
Μα κανείς επιτέλους δεν καταλαβαίνει πως ο Έλληνας δίχως την ελληνική συνείδηση, που τη διέπει το φιλότιμο, η αγωνιστικότητα και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, δεν είναι σε θέση όχι μόνο να ασχοληθεί με τα προβλήματα συνανθρώπων μας ανά τη γη, αλλά και να ανανήψει στην ίδια του τη χώρα;
Η Ελληνοκεντρικότητα ορίζει από μόνη της το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο που υποφέρει και καθιερώνει τον Έλληνα ως πραγματικό Ευρωπαίο. Άλλωστε χάριν της ελληνοκεντρικότητάς τους βραβεύτηκαν Ελύτης και Σεφέρης με Νόμπελ και όχι επειδή την απέρριπταν ως κάτι το ξεπερασμένο, όπως πολλοί «πνευματικοί» ταγοί σήμερα υπαγορεύουν.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση μπορούμε και οφείλουμε να εργαστούμε όλοι οι νέοι άνθρωποι, που το ελληνικό κοινωνικό σύστημα μας κρατά στο περιθώριο, για να μας ελέγχει, να μας εκφυλίζει και να μας χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. 
Χώρισαν τη νεολαία (εντός και εκτός διδακτικών ιδρυμάτων) σε κόμματα ξεστρατίζοντάς την από τους κύριους στόχους της που είναι η γνώση, η ανάλυση και η σύνθεση που οδηγεί στην αλήθεια και άρα στην ορθή και αποτελεσματική παρέμβαση σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι
Προσοχή σε όλους μας! Μην αφήσετε διαχρονικά ιδανικά του Ελληνισμού να αμαυρώνονται από ιδεολογήματα πάσης φύσεως. Η νέα μέρα που θα ξημερώσει για την Ελλάδα θα αναζητά όραμα και μεράκι, ώστε η χώρα να αποκτήσει την πραγματική της διάσταση-υπόσταση, και τότε κάποιοι πρέπει να στέκονται όρθιοι και σε ετοιμότητα, προκειμένου να παραλάβουν έγκαιρα τη σκυτάλη. Αφού την πάρουν στα χέρια τους, κρατώντας την σφιχτά, θα πρέπει να την παραδώσουν νικηφόρα στην επόμενη γενιά.
Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε για μία ακόμη φορά ότι την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν μπορεί κανείς, αν δεν το επιθυμούν οι ίδιοι, να τους εξοβελίσει από το ρουν της ιστορίας.
Κίμων Γεωργακάκης για το Pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.