Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ;

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ κτλ - Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΙΔΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ -  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ: ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΑΡΑΓΕ;

ΕΔΩ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΕΛΛΗ ΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΣΕ ΜΜΕ, ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΡΙΑΛΣ ΚΑΙ ΦΙΛΜΣ, ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ - Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ: ΜΗΠΩΣ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ:::::::::::::::::::;

 


Άντε λοιπόν, σύντομα δεν θα χρειαζόμαστε υπότιτλους για να καταλαβαίνουμε τι λέει ο Ονούρ κι η Σεχραζάντ!

Το παρακάτω μήνυμα και τα σχόλια μου τα έστειλε ένας φίλος, προς ενημέρωση.  ( Η επικοινωνία και η γλωσσομάθεια δεν είναι κακή το αντίθετο μάλιστα, αλλά αυτό  το «υποχρεωτικό» είναι που  με προβληματίζει. Νάναι τυχαία κι  όλα αυτά τα σήριαλ ;)


Υποχρεωτικά Για Τους Έλληνες Τα ΤουρκικάΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα. Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική; Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση. Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον; Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν. Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε αυτό το μήνυμα. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το.
Μόνο μία τελευταία παρατήρηση:
Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται. υπερβολές . Ένα απλό τηλεφώνημα στοΕθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του κράτους ,θα σας πείσει !
ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα
Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές. Αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους.

Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από τοΕθνικό Τυπογραφείο(Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.)
ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006

Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως.
Ούτε αναφέρεταιότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρτε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ)
Τα ΜΜΕ σιωπούν.
Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν.

Όλοι οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν κάθε αναφορά. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?
Ειδικά όταν οι Εγγλέζοι απαιτούν στα σχολεία τους τα Αρχαία Ελληνικά.

Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας. Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.m

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η δημοσίευσή σου, Μπέσσυ. Άκρως επίκαιρο το θέμα.

    Δυστυχώς, όλα ξεκινούν από το σπίτι και στις μέρες μας ο θεσμός της οικογένειας περνάει κρίση. Μια στροφή στα μέλη της οικογένειας και την σωστή ανατροφή των παιδιών θα βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας.

    Περιμένω κι από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς παρόμοιες αντιδράσεις, πολλές φωνές ίσως καταφέρουν να κινητοποιήσουν και τους πολίτες. Η ΟΛΜΕ και οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάψουν να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις μόνο όταν μειώνονται οι μισθοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.