.....πήραμε την εκδίκησή μας;;;;

Είμαστε όμως πολύ περίεργος λαός… Σχεδόν 40 χρόνια ψηφίζουμε, ξαναψηφίζουμε, ματαξαναψηφίζουμε κάποιο κόμμα από το δίδυμο ΠΑΣΟΚ –Νέα Δημοκρατία. Και φθάσαμε στην χρεωκοπία. Και ανεβήκαμε στα κάγκελα, γεμίσαμε τις πλατείες, μας τσάκισαν στο ξύλο, μας έπνιξαν στα δακρυγόνα, μας έκοψαν μισθούς, μας λιάνισαν τις συντάξεις, μας φόρτωσαν κεφαλικούς φόρους. Και ήρθαν οι εκλογές.

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς....


Ο Αντώνης Σαμαράς στο Προεδρικό Μέγαρο
Νέος πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ.Σαμαράς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου παρέλαβε τη σκυτάλη από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π.Πικραμμένο.

ΔΕΙΤΕ: Γιατί δεν αντιδρούμε σε όλα αυτά που γίνονται σήμερα στη χώρα μας....




ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΟΥΣ .....

Κάπου φαίνεται ότι υπάρχει μια υπόσχεση επιστροφής των Θεών μας. Ναι, υπάρχει. Βεβαίως υπάρχει. Υπάρχει τέτοια υπόσχεση (στον τελευταίο και αληθινό, όχι στον χαλκευμένο) χρησμό του Μαντείου των Δελφών κατά το 362 μ. Χ.: «ΕΣΘ΄ ΗΜΑΡ, ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΤΑΙ». Ναι, τώρα έφυγε ο ... Απόλλων, «απέσβετο και λάλον ύδωρ», εντάξει. Όμως «θα έρθει μέρα, που ο Φοίβος (Απόλλων) θα έρθει πάλι και τότε θα μείνει για πάντα». Αυτή η προφητεία της....
Πυθίας Νικάνδρας

Να σέβεσαι τους Έλληνες και να μην κάνεις μαθήματα!



«Αυτό που μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν τεράστια περηφάνια και αξίζουν το σεβασμό όλων. Όλοι πρέπει να τους σέβονται, γιατί από εκεί άρχισαν η δημοκρατία και τόσες άλλες αρχές. Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα».......
ΠΗΓΗ

ΣΟΣ....Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): “καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου”

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka - http://www.inka.gr/
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος:

Εμπρός λοιπόν. Ας χρεοκοπήσουμε!

Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
... -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.

Tην ώρα που εμείς τα ... θάβουμε, οι Γάλλοι ανακαλύπτουν ελληνικά μνημεία

Tα λείψανα μιας αρχαίας ελληνικής νεκρόπολης. που χρονολογείται στον 4ο ή 5ο αιώνα π.Χ. έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές στο αρχαίο λιμάνι της Μασσαλίας.
Εως τώρα μάλιστα έχουν ανασκάψει σ΄ αυτή την περιοχή του λιμανιού τουλάχιστον έξι σαρκοφάγους με τεφροδόχους.

Μήνυμα του Νόαμ Τσόμσκι, εν όψει των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.


alt
"Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι δύσκολες κι οδυνηρές. Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και για ολόκληρο τον κόσμο" τονίζει ο Νόαμ Τσόμσκι στο εξαιρετικής σημασίας μήνυμα που στέλνει μέσω της "Αυγής" ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Στο μήνυμά του ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής ασκεί δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν, οι οποίες "θα υπονομεύσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που κατακτήθηκε ύστερα από πολύχρονους λαϊκούς αγώνες".

ο πρώτο ``Ευρωπαϊκό`` νόμισμα της Ιστορίας.



Οπως διαβάζουμε  στο Πάριο χρονικό (πρόκειται για τον μαρμάρινο κατάλογο του 3ου αι. π.Χ. όπου καταγράφονται  τα γεγονότα και οι προσωπικότητες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αρχαία ελληνική ιστορία) :ΑΦ’ ΟΥ Φ[ΕΙ]ΔΩΝ Ο ΑΡΓΕΙΟΣ ΕΔΗΜΕΥΣ[Ε ΤΑ] ΜΕΤ[ΡΑ ΚΑΙ ΣΤ]ΑΘΜΑ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΕ ΚΑΙΝΟΜΙΣΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΕΝ ΑΙΓΙΝΗι ΕΠΟΙΗΣΕΝ, ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΩΝ ΑΦ’ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ, ΕΤΗ ΓΗΔΔ-ΔΙ, ΒΑΣΙΛΕΥΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ [ΦΕΡΕΚΛ]ΕΙΟΥΣ…..  που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση :

Προσέξτε τα λόγια σας για τους Έλληνες!”

  • 1335
     



 “Προσέξτε τα λόγια σας για τους Έλληνες!”
«Προσέξτε πώς μιλάτε. Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος. Είναι ντροπή πόσο επιφανειακά και επιπόλαια ομιλούν τώρα για αυτούς».....
Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο, ΕΔΩ: ΠΗΓΗ

Για την ΕΛΛΑΔΑ!...


ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
E-mail: ant.grypaios@gmail.com

Μνημόνιο, σελίδα 241....(τα χρήματα δεν είναι για ...εμάς)


Διαβάστε το ,εσείς στο Ελληνικό κοινοβούλιο.......

«…Είμαι ευτυχής διότι ηδυνήθην να προσφέρω… δια την εθνικήν ανεξαρτησίαν και ελευθερίαν, δι ατ το τόσον θεάρεστον έργον, τα λείψανα της μετρίας καταστάσεώς μου εις το θυσιαστήριον της πατρίδας… Δια τον αυτόν τούτον λόγον θέλη αποφεύγει και ήδη να δεχθή την προσδιοριζόμενην ποσότητα δια τα έξοδα του αρχηγού της Επικρατείας, απεχόμενος, εν όσω τα ιδιαίτερά μου χρηματικά μέσα μου επαρκούν από το να εγγίσω μέχρι οβολού τα δημόσια χρήματα προς την ιδίαν μου χρήσιν… Αποστρέφομαι το να προμηθεύω εις τον εαυτόν μου τας αναπαύσεις του βίου, αι οποίαι προϋποθέτουν την ευπορίαν, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων περικυκλωμένοι από πλήθος ολόκληρον ανθρώπων βυθισμένων εις την εσχάτην αμηχανίαν… Ελπίζω ότι όσοι εξ μν συμμετάσχουν εις την κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μετ μο ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατό να λαμβάνουν μισθούς ανάλογους με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματος των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ τι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η κυβέρνησις εις την εξουσίαν της». (Καποδίστριας προς την Δ’ Εθνικήν Συνέλευση, Άργος 4 Αυγούστου 1829).